sww

694Creations 2,633,915Downloads

Sims 3 Ambition Preview (Nederlands)


Op vrijdag 21 mei mocht ik met Angela mee naar een Nederlandse preview van Sims Ambitions. (<3 Voor haar en natuurlijk EA Nederland om haar uit te nodigen).

Ik heb het gevoel dat EA een nieuwe weg heeft ingeslagen met De Sims 3 uitbreidingen. Met Sims 1 en Sims 2 breidden ze het spel uit maar het originele spel was nog steeds DE manier om het spel te spelen. Met Sims 3 voegen ze compleet nieuwe manieren van spelen toe. We zagen dit al met Wereld Avonturen en het is weer gebeurd met Ambitions.

Sorry als ik sommige dingen niet de goede titel geef in het Nederlands, ik heb thuis een Engelse versie van het spel en tijdens de preview waren we met een Nederlandse versie aan het spelen. Het is allemaal wat verwarrend!

De nieuwe beroepen zijn nog maar het topje van de ijsberg, Blackgarden heeft een goede preview van alle beroepen in haar blog. Aangezien we maar 2,5 uur hadden om te spelen, had ik geen tijd om alles uit te proberen, dus ik bespreek alleen de dingen waar ik zelf mee heb gespeeld of grappige dingen van andere mensen tijdens de preview.

Beroepen

Wat als eerste opvalt is hoe het carrière menu is weergegeven. Je kan geen negatieve prestatie meer hebben maar je bouwt nu ervaring op en gaat zo naar volgende niveaus. Er zijn nu ook simpele icoontjes die aangeven wat je kan doen om meer ervaring te krijgen in plaats van smileys.

Het meest leuke dat ik heb gezien, het was echt zo enorm grappig, is op de uitkijk staan als de Privédetective. In een tv serie of boek betekent dit dat de persoon in een auto zit en uren lang naar een gebouw of persoon staart, heel saai. In de Sims betekent dit dat je sim in het midden van een kavel gaat staan en twee takken pakt, elk in 1 hand en heel subtiel haar hoofd erachter verstopt en klaar! Verstopte sim! Zelfs als de telefoon gaat zien andere Sims jouw Sim niet. Hier moest ik echt 5 minuten om lachen…was zo grappig.

Informatie van Blackgarden: Grant had tijdens de Engelse preview verteld hoe ze met dit idee waren gekomen. In San Francisco is er blijkbaar een man verkleed als struik, in het midden van een leeg park.

Het beroep van privédetective is verder net zoals een avontuur in WA, maar dan in je eigen buurt. Daarnaast verbetert je ervaring ook door je skills te verbeteren.

Ik heb ook als brandweer gespeeld, voor het grootste gedeelte van de werkdag zit je gewoon te loungen bij de kazerne. Kletsen met collega’s, stuiteren op de trampoline (vertel ik straks meer over, en nee het is niet springen!), de wagen onderhouden (wat zou er gebeuren als je hem niet onderhoud, gaat het dan kapot onderweg naar een brand en brand je huis tot op de grond af? Moet ik eens proberen) ALARM!!! Dit is echt heel luid, pas op dat je niet doof wordt.

Je springt op de wagen en gaat naar het huis waar de brand is. Toen mijn Sim aankwam was ze een lieve engel en bluste het vuur. AnoeskaBs Sim was niet zo lief, hij stal van het slachtoffer. Het kan nog erger…in plaats van het vuur te blussen kan je Sim het ook stoppen door de objecten kapot te slaan met een bijl. Nog steeds effectief... alleen niet zo aardig.

Dumdi dum GHOSTBUSTERS! Something strange in the neighbourhood.. Who you gonna call? GHOST BUSTERS! Deze film moet je gewoon gezien hebben, anders moet je je schamen! Je kan dus op jacht gaan naar spoken in dit spel! En het is heel vergelijkbaar met de ghostbusters film. Je Sim wordt door de huiseigenaar gebeld, hij heeft last van spoken (die op de groene spoken lijken in Casper). Je sim gaat naar dat huis, zapt de spoken en je hebt dan 1 spook in je rugtas. Dan kan je het een naam geven of vrij laten.


Dan komen we bij de uitvinder, hier heb ik niet echt veel mee gespeeld, maar mijn buurman bij de preview wel (cheetah). Hij kreeg zijn Sim op zo’n hoog niveau dat hij dingen kon opblazen om schroot te krijgen. Dit zijn geen kleine explosies! En hij vond het zo leuk dat hij langs de hele buurt ging en alle auto’s opblies! Een keer werd zijn Sim weggestuurd omdat hij zich niet netjes gedroeg ... Dus toen maar tafeltjes opgeblazen bij een restaurant. Hier kreeg hij een boete voor! Niet gearresteerd... geen politie...

Een andere jongen bij de preview had een tijdmachine gemaakt en daarin een kind verwerkt, die geboren werd als tiener! Ik wou dat ik meer tijd gehad had, dan had ik ook nog de uitvinder geprobeerd, klinkt erg leuk!

Voor de andere beroepen verwijs ik je naar de Engelse preview van Blackgarden, ik heb er zelf niet mee gespeeld. Ik begreep ook niet helemaal hoe de Sims betaald worden, per week en per klus.. ? Wie betaald het wekelijks loon dan?

Andere nieuwe dingen

Ik heb met verschillende objecten gespeeld, zoals de trampoline. Een waarschuwing voor ouders, laat je kinderen niet met de trampolines in het spel spelen. Het zal ze het verkeerde idee geven! Het ziet er heel erg grappig uit!  Je Sim springt wel erg dicht bij de rand..

De was is een schattig detail dat ze hebben toegevoegd aan het spel, er is zelfs een wasserette. Je kan ook beeldhouwen om geld te verdienen, ik heb er niet veel mee gespeeld maar ik wil wel even zeggen dat je Sim een ENORM blok klei krijgt en uiteindelijk maar een klein standbeeldje maakt, typische Sims humor.

Ik heb in de buurt rondgekeken, het heet Twinbrook. Het heeft een meer donkere atmosfeer en er zijn  moerassen! In totaal zijn er 5 nieuwe openbare plekken:

Wasserette

Brandweerkazerne

Schroothoop

Schoonheidssalon

Hangplek (niet echt een goede naam naar mijn mening, geeft voor mijn gevoel een negatief beeld) maar het was bijvoorbeeld een café

En een kringloopwinkel, waar je Sims hun uitvindingen of kunstwerken kunnen geven. Pas als een andere Sim dit koopt krijgt je eigen Sim het geld. Het is dus niet automatisch geld voor je Sim wat ik weer een geinig detail vind.

Als je Sunset Valley of Riverview laadt krijg je een pop-up om deze openbare plekken te plaatsen, dus daar zijn geen problemen!

In CAS heb ik leuk haar gezien voor vrouwen, niet echt leuke kleding maar van Blackgarden heb ik gehoord dat er ook kleren in de salon zijn. En ik heb iets gevonden dat ik altijd wou hebben maar was vergeten te vragen aan EA: Make-up heeft een nieuwe slider: transparancy. Je kan dus hele felle kleuren wat matter maken :D het is erg handig!

Iets voor de mensen die huizen bouwen: pilaren kunnen nu 3 niveaus hoog zijn! Ik heb ook nieuwe terreinverf, bomen en planten gezien. Je kan ook individueel de hoogte van verschillende daken veranderen.

Je Sim kan ook openbare kavels kopen, hiervoor kon je wel rabbit-holes kopen maar nu koop je de kavel zelf. Je kan dan de naam van het kavel veranderen of dingen bouwen/kopen. Een kavel heeft nu 3 niveaus, je krijgt meer winst van een hoger kavel. Maar ik vraag me af hoe dit werkt, want een park is gratis – hoe kan je daar dan winst op maken?

We hebben een geweldig tool, create-a-world, maar het kost moeite en tijd om het goed te leren. Om het makkelijker te maken kan in het spel een paar kleine dingen gedaan worden, kavels kunnen worden toegevoegd (ik neem aan ook verwijderd), bomen, planten en stenen  kunnen ook overal in de buurt geplaatst worden.

En als laatste, je Sim kan nu ook het onderwijs in!

Fantastisch

Ze hebben dingen gegeven voor bouwers, spelers, ontwerpers en hebben het allemaal gedaan met humor. Ik ben blij dat ze bij EA weten dat niet iedereen het spel op dezelfde manier speelt en ze voor elk type speler iets toevoegen. We kunnen allemaal erg blij zijn met deze uitbreiding ^_^ EA heeft het weer gedaan, fantastisch!

PS. Je kan ook een gat op je kavel plaatsen... En dan weer opvullen, ik heb het nut daarvan nog niet gevonden.

PPS. ALSJEBLIEFT EA geef ons weer collecties, we missen dit echt in The Sims 3!


fredbrenny ∙ May 24, 2010

\:DCan't agree more on giving us back collections!!!! Thanks Maaike!

Download blocked
Please turn off your ad-blocker to download.
If ads are a problem you can become a VIP member and enjoy an ad-free site.



Getting this message with no ad-blocker active?
Go here for help .

You still have in credit - why not treat yourself to some VIP?

No, thanks, not now Go to shop
Download Basket
Basket example

As a VIP member, you can add up to 1 Gb of custom content in your Download Basket and download it all together in just one click.

Start your VIP membership for as low as $3/Month.

Favorites
Basket example

This feature requires a free account - do you want to sign up now?


As a registered member, you can add up to 10 items in your favorites list.
As a VIP you can add up to 1GB of favorite items and download them all in one click.

Favorites

You free quota has been reached. As a free member you can have up to 10 items on your favorites list.

Favorites example

For as low as $3/Month you can:

  • Have unlimited favorites
  • Download all favorites in one click
  • Add favorites to the download basket
  • Download all selected favorites with the TSR CC Manager

Saved searches

Why not save your search and let us alert you when new matching downloads become available? All this and more for just $3 / mo!.

Upgrade Your Subscription
Get 4 free months of VIP at The Sims Resource by upgrading to an annual plan for just $24!
Upgrade Your Subscription
Get 4 free months of VIP at The Sims Resource by upgrading to an annual plan for just $24!
Upgrade Your Subscription
    Selected Payment Method:
    $24 will be charged to the selected payment method.
    TSR CC Manager
    Basket example
    As a VIP member, you can One Click download, install and manage your custom content fast and easy with the TSR CC Manager.
    Start your VIP membership for as low as $3/Month.
    .edu Email detected
    It looks like you're trying to register with an email from your educational facility. .edu emails don't tend to allow TSR emails through the gateway. As a result:
    • you won't be able to reset your password should you forget it
    • you won't able to change your email address later
    • if you need to contact Support, our Support Team will not be able to reach you.
    We strongly recommend you choose a personal email address.
    OK
    Generate Gift Card Promotion

    VIP Members get 3 Days Early Access
    VIP Early Article Access
    The Magazine will be publicly available on May 20, 2022. Don’t want to wait? Get VIP Membership and Read it Now!
    Update Email Address:
    E-mail*:

    In order to unlink your account, you must set a password
    Password:
    Password Again:

    Download Basket

    - items + - item(s) with required items

    Total size: - of 1GB ( left)

    Sort by
    Date, new to old
    • Date added to the basket
    • Name of creation
    • Artist name
    • Date item published
    • Size of the creation
    Asc
    • Asc
    • Desc
    Filter
    All items
    • All items
    • Selected only
    # Item Name
    Artist
    Date Added
    Item Type
    Size
    Please wait - loading...

    Download Basket

    Sort by
    Date, new to old
    • Date added to the basket
    • Name of creation
    • Artist name
    • Date item published
    • Size of the creation
    Asc
    • Asc
    • Desc
    Filter
    All items
    • All items
    • Selected only
    Please wait - loading...

    - items + - item(s) with required items

    Total size: - (1 GB Maximum)

    Please don't solicit our artists for other work, joining other sites or seeking to take and upload their work elsewhere. This is something we don't allow.

    This is a VIP feature only. Unlock everything by joining our VIP supporters plan today!
    Favorites example

    Limited Time Offer
    Now extended to 21st March!

    For a limited time only, we’re giving away a free Shockwave game to anyone signing up to our annual VIP premium access plan!

    Choose your free game!

    1
    2
    I don’t want a free game - just send me my VIP!
    Buy my annual VIP pass for giving me premium access to The Sims Resource and send me my free game!

    Your game code will be emailed to after you complete your purchase

    Want your game code to be sent to a different email? Click here to change

    *Note: games are non-refundable once this plan is purchased. Any refund we issue under our usual Terms Of Service will have the retail value of $6.99 deducted from the refund price.


    Limited Time Offer
    Now extended to 21st March!
    Are you sure you don't want a free game?

    Thanks! Someone from Support will be in touch very soon!

    Replies are normally within 24 hours and often a lot sooner.

    Ensure that you add [email protected] to your email safe-senders list!

    Want to add this item to your Basket?

    Learn More about VIP
    Want to install with CC Manager?

    Learn More about CC Manager
    By Artist Name
    Published November 15, 2022 •
    Download Now Downloaded View More Details See More and Download Now CC Manager CC Manager Add to Basket Add to Basket Please wait - adding... Added to Basket Delete from Basket Please wait - adding...